Ontruimingsoefening

Bedrijfsveiligheid? Oefenen met het ontruimings- of bedrijfsnoodplan

Het is belangrijk om regelmatig te oefenen met de uitvoering van je ontruimings- of bedrijfsnoodplan.

Ons advies is om jaarlijks een ontruimingsoefening te organiseren zodat jouw BHV specialisten hun kennis up-to-date houden. Jouw BHV’ers leren een ontruiming goed te begeleiden en wij ondersteunen hen daarbij. Naarmate je BHV’ers meer ervaren zijn, wordt de oefening complexer en werken de BHV’ers zelfstandiger.

Wie is er betrokken bij een ontruimingsoefening?

Wie er betrokken zijn bij de ontruimingsoefening hangt af van de fase waarbinnen je oefent: alleen BHV’ers of alle medewerkers. Dit gaat geheel volgens jullie eigen procedure.

Bij een complete ontruiming zijn je medewerkers, en eventuele bezoekers, maximaal 12-15 minuten van hun werkplek af. Gemiddeld neemt de oefening voor je BHV-ers 3 uur in beslag. De totale duur is afhankelijk van de ontruimingsfase waarmee je oefent.

Een ontruimingsoefening is inclusief:

  • Voorbespreking en bepaling van complexiteit (fase)
  • Toetsen van voorzorgsmaatregelen
  • Begeleiden van de ontruiming
  • Evaluatie van de ontruiming

Wat kost een ontruimingsoefening?

Het oefenen van het ontruimingsplan is afhankelijk van het bedrijfsnoodplan. Het tarief is dus op aanvraag.

Oplossingen op maat voor jouw bedrijf nodig?

Onze veiligheidsopleidingen kunnen worden afgestemd op jouw specifieke wensen. Samen bespreken we de wensen op basis van verplichte veiligheidscertificeringen en de bijbehorende regels.

Wij vertellen graag alles over de mogelijkheden en nemen jouw stap voor stap mee naar een op maat gemaakt product voor jouw en je collega’s.