BHV cursus Kind en Omgeving in 1 dag met e-learning en praktijk

BHV cursus voor kind en omgeving

Deze certificatieregeling ‘Bedrijfshulpverlening Module Kind en Omgeving’ is enkele jaren geleden ontwikkeld voor BHV-ers in kinderrijke omgevingen zoals kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, primair onderwijs, speelparadijs, pannenkoekenhuis, e.d.

Veiligheidsvoorzieningen in een kinderrijke omgeving

Zowel in het LEH-deel (levensreddende handelingen) als het BOC-deel (brand, ontruimen en communicatie) zijn kind specifieke elementen opgenomen. Zo is het bijvoorbeeld beter om in een kinderrijke omgeving bio-sproeischuimblussers op te hangen in plaats van CO2-blussers. Kinderen zijn onderzoekend van aard en zouden de blusser kunnen activeren. Een CO2-blusser geeft risico op vriesbrandwonden bij aanraking met de koker, vanwege de zeer lage temperatuur tot wel -80 graden Celsius.

Aandachtspunten ontruimen van kinderdagverblijf en basisschool

Ook het ontruimen van bijvoorbeeld een kinderdagverblijf of basisschool kent specifieke aandachtspunten. Zo dienen de te ontruimen ruimtes nauwkeurig te worden doorzocht. Alleen roepen en kijken volstaat niet. In geval van een incident kunnen kinderen zich namelijk verstoppen in kasten, onder tafels, achter gordijnen en roerloos blijven, ook als je de ruimte in roept of er nog iemand is. Je zult dus daadwerkelijk in kasten moeten kijken, achter de gordijnen, etc. om er zeker van te zijn dat zich geen kind meer in de ruimte bevindt.

EHBO cursus voor kinderen

Uiteraard is het eerste hulp-deel van BHV cursus Kind en Omgeving vooral gericht op kinderen. Op sommige punten wijkt het verlenen van eerste hulp bij jonge kinderen immers af van die bij oudere kinderen en volwassenen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan reanimatie.

Hoe lang duurt het om de BHV cursus Kind en Omgeving af te ronden?

Een BHV-opleiding afronden binnen één dag is mogelijk dankzij onze blended- learning methode waarbij wij de theorie d.m.v. van een e-learning aanbieden. Dit geldt ook voor de BHV cursus Kind & Omgeving. Na de e-learning zal de praktijkdag plaatsvinden. Slaag je voor beide? Dan behaal je het BHV-certificaat.

Hoeveel kost een BHV cursus Kind en Omgeving?

De tarieven voor deze cursus vind je in onderstaand schema.

Tarief: €185,00 per persoon

  • Vanaf minimaal 6 personen
  • Inclusief lunch
  • Inclusief certificaat Veiligheidsscholing.nl
  • Exclusief 21% BTW

Extra optie:

  • Persoonlijke BHV-pas + € 4,50
  • Persoonscertificatie NIBHV + € 42,50

Oplossingen op maat voor jouw bedrijf nodig?

Onze veiligheidsopleidingen kunnen worden afgestemd op jouw specifieke wensen. Samen bespreken we de wensen op basis van verplichte veiligheidscertificeringen en de bijbehorende regels.

Wij vertellen graag alles over de mogelijkheden en nemen jouw stap voor stap mee naar een op maat gemaakt product voor jouw en je collega’s.