Incompany BHV-cursus Kind en Omgeving

Meer dan een pleister?

Wat te doen op het moment dat een ongeval meer nodig heeft dan alleen een pleister? Wij zijn Veiligheidsscholing.nl en we vertellen het graag. Hiervoor bieden wij onze speciaal op kinderrijke omgevingen gerichte BHV-cursus.

Waarom BHV Kind & Omgeving?

Deze certificatieregeling ‘Bedrijfshulpverlening Module Kind en Omgeving’ is enkele jaren geleden ontwikkeld voor BHV-ers in kinderrijke omgevingen zoals primair onderwijs, kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.

Zowel in het LEH-deel (levensreddende handelingen) als het BOC-deel (brand, ontruimen en communicatie) zijn kind specifieke elementen opgenomen.

Het ontruimen van bijvoorbeeld een basisschool kent specifieke aandachtspunten. Zo dienen de te ontruimen ruimtes nauwkeurig te worden doorzocht. Alleen roepen en kijken volstaat niet. In geval van een incident kunnen kinderen zich namelijk verstoppen in kasten, onder tafels, achter gordijnen en roerloos blijven, ook als je de ruimte in roept of er nog iemand is.

Uiteraard is het eerste hulp-deel van BHV cursus Kind en Omgeving vooral gericht op kinderen. Op sommige punten wijkt het verlenen van eerste hulp bij jonge kinderen immers af van die bij oudere kinderen en volwassenen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan reanimatie.

We nemen de cursisten tijdens de cursus mee door al deze aandachtspunten.

Speciale aandacht voor gedrag en benadering van het kind

Waarom incompany?

 • Wij geloven in trainen in de eigen werkomgeving.
 • Tijdens de training is er aandacht voor het gebouw en de omgeving.
 • De cursist kan zich beter in de rol verplaatsen binnen de echte en eigen werkomgeving.
 • Er ontstaan onderling gesprekken over mogelijkheden en ervaringen binnen de eigen werkplek.
 • Aandachtspunten kunnen worden meegenomen na de training ter verbetering.

Samenwerken met andere gebruikers binnen het gebouw?

Deelt de school een gebouw met bijvoorbeeld een kinderdagverblijf? Dan bieden we de kans om gezamenlijk onze cursus te volgen.

Wet IKK:

Medewerkers van een kinderdagverblijf bieden wij na voldoende resultaat een NEN-EN-ISO/IEC 17024 certificaat. Deze is landelijk uitgegeven door NIKTA.

Door middel van dit certificaat wordt er in één keer voldaan aan de eisen van de Arbowet (BHV) en de Wet Kinderopvang (Akkoord IKK).

Waarom Veiligheidsscholing.nl?

 • Deskundige instructeurs met kennis uit de dagelijkse praktijk.
 • Wij denken mee met jouw organisatie.
 • Plannen op het moment dat het jouw uitkomt.
 • Praktijkdag (of dagdeel) in combinatie met e-learning vooraf.
 • Wij verzorgen alles van planning tot diplomering.
 • Korte lijnen, dus makkelijke en directe communicatie.
 • Veel maatwerk mogelijk.
 • Diverse andere cursussen, zoals bijvoorbeeld agressiebeheersing en weerbaarheid.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over wat we allemaal voor jouw kunnen betekenen en organiseren? Benieuwd naar de ruime mogelijkheden en de daarbij behorende verrassende tarieven? We komen het heel graag vertellen. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Spreken we elkaar snel?

Contactformulier

Oplossingen op maat voor jouw bedrijf nodig?

Onze veiligheidsopleidingen kunnen worden afgestemd op jouw specifieke wensen. Samen bespreken we de wensen op basis van verplichte veiligheidscertificeringen en de bijbehorende regels.

Wij vertellen graag alles over de mogelijkheden en nemen jouw stap voor stap mee naar een op maat gemaakt product voor jouw en je collega’s.